Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1 Foglalkozás

2014.04.09

 TÁMOP„Kéz a kézben…”

3.3.8.B-12-2012.-0021.

uj_zold.jpg

Egészséges életmód az általános iskolában

műhely

1.   foglalkozása

2014. március 26-án

14-1730 óra

 

Az egészséges életmód az általános iskolában műhely  első foglalkozásán a 

-Mit tehetnék érted?- cím alatt a Drogprevenció téma kibontását fogalmaztuk meg. 

Kiket céloztunk meg? 

sssss.jpg

Elsősorban a 7.-8. osztályos tanulóinkat, akik lassan elhagyják az alapfokú oktatási intézményünket. Szeretnénk felhívni figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre. Tudjuk, hogy az internet világában felnövő fiatalok úgy gondolják, ha bármire kíváncsiak, azt ott megtalálják. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy az ott szerezhető információkat nem megfelelőenértelmezhetik, alkalmazhatják. Nagyobb hatás érhető el, ha olyan emberekkel beszélhetik meg kíváncsiságukat, problémájukat, akik abban a témában szakavatottak.

A beszélgetést 3 kiscsoportban, tréning módszerrel oldották meg a témavezetők: Jakodáné Jendrek Zsuzsanna addiktológiai referens, Ambrus Attila, a rendőrség e témával foglalkozó munkatársa valamint Ács Attila az ANTSZ képviselője. Erről a témáról 3 féle megvilágításban kaphattak információt. Rávezették figyelmüket a személyes felelősségükre.

A csoportok 40 percenként váltották egymást.

Filmet tekintettek meg, amely elgondolkodtató,  meglepő volt számukra. Lehetőséget kaptak az őszinte vélemények elmondására.

untitled4.jpg

A felnőtteket szülőként és pedagógusként is megszólították. Mit tehetnek értük, melyek azok a figyelmeztető jelek, amelyeket észre kellene venniük, ha ilyen körbe kerülhetnek gyermekeik. Ne hagyják, hogy a családi köteléknél erősebb legyen a baráti. Ezért sokat kell beszélgetni a gyermekekkel. Szükségesnek tartják, hogy a baráti körre is legyen rálátása a szülőnek. Viszont nagyon kell kerülni az erős büntetést, mert ezzel eltávolítják a gyermeküket, s könnyen megszakadhat a szülő-gyermek viszony. 

 

gyerekes.jpg

mo_meg_uj.jpg