Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Belső mentori hálózat

2014.04.09

 

TÁMOP„Kéz a kézben…”

.3.8.B-12-2012.-0021.

uszt_logo_cmyk.jpg 

 

  dscn1206hhh.jpg

A belső mentori hálózat kialakításával célunk volt egy olyan közösség létrehozása, melynek tagjai szívesen gyűlnek össze, jól ismerik és segítik egymást. Úgy gondolom, hogy sikerült az első 20 találkozás eredményeképp elérni, hogy ezek a gyerekek tagjai legyenek egy olyan kis közösségnek, melyben egymást támogatják mind az iskolai tanulásban, mind pedig egyéb személyes dolgaikban.

Hozzám is szívesen fordulnak – nem csupán heti egy alkalommal - különböző gondjaikkal, kéréseikkel, melyeket a lehetőségeknek megfelelően próbálok teljesíteni. Segítek, ha valamely nehezebb tantárgyból dolgozatra kell készülni, jönnek hozzám, ha véletlenül otthon hagyják a tankönyvüket, s akkor is, ha nyugtalanító körülmények merülnek fel otthon a családban, illetve az iskolában.

Mint sportkedvelő ember rendkívüli fontossággal bír számomra a mozgás megszerettetése a gyermekekkel, s az egészségnek mint értéknek a megbecsülése. Remélem, sikerült a ping - pong, kézilabda, foci, kosárlabda, röplabda, illetve tollaslabda meccsekkel, valamint a különböző izomerősítő gyakorlatokkal elérni azt, hogy a gyermekek szívesebben sportoljanak, s legyen igényük a mozgásra. Ezt a célt szolgálták gyalogtúráink, valamint az iskola hátsó udvarán rendezett hócsata is.

A tanulmányi eredményeket tekintve örömmel töltött el, hogy a gyerekek sokkal több jó jegyet szereztek, mint az előző tanévben. A tanulási kérdőív segítségével megpróbáltuk kialakítani minden tanulónál személyre szabottan, hogyan tudja leghatékonyabban elsajátítani a tananyagot.

Nagyon remélem, hogy júniusban újabb pozitív élményekről, sikeres túrákról, javuló tanulmányi eredményekről számolhatok majd be.

 

Köszönöm a lehetőséget!

 Hepf Zita

mentor

also_log.jpg